Image Hosted by ImageShack.us


Een nieuwe Live-DVD!

In juli 2009 is er een prachtige nieuwe live DVD van de VandeVen Band verschenen. Het is een registratie van een concert in het Nijmeegse Kolpinghuis dd 28 november 2008. Het optreden is met 4 camera’s opgenomen en gemonteerd door CVRpro uit Arnhem. Er staan 13 authentieke R&B-songs op de DVD, die duidelijk maken waarom de VandeVen Band een ijzersterke live-reputatie heeft opgebouwd. De DVD kost 15 euro ( evt.+verzendkosten) en is verkrijgbaar bij optredens, of te bestellen via: info@clemensvandeven.nlRECENSIES VAN DE NIEUWE CD ”Banks of the River”

Muziekkrant OOR, nr 01, februari 2008:

Lange wereldreizen zoals hij die vroeger placht te maken zitten er al en tijdje niet meer in voor Clemens van de Ven.Daar is zijn beurs te krap voor.Zo zie je maar dat talent, hoe overvloedig ook, geen garantie biedt voor een riant inkomen. Deze markante songschrijver en multi-instrumentalist verdient beter. Dat wordt bekrachtigd door Banks of the River, zijn eerste album sinds vijf jaar en het twaalfde in totaal. De aangename second line cadans van opener Sexy Lady zuigt ons al meteen de wonderlijke muzikale wereld van New Orleans binnen. Compleet met zwierig saxspel van Arend Bouwmeester. Hoewel zijn vaste band VandeVen nog eens wordt bijgestaan door een aantal gastspelers houdt men het sober en vaker akoestisch dan voorheen. Swingen doet het hoe dan ook. Doorgaans geafficheerd als rhythm & blues artiest annexeert Van de Ven evengoed funk, blues, hot jazz en een vleugje oosterse mystiek. Perfect afgeroomd met een aantal oorstrelende ballads en instrumentals. De goede verstaander weet genoeg. (Marcel Haerkens)

MUSIC MAKER, nr. 11, 2007:

Clemens van de Ven is van de oude stempel. Waar de meeste muzikanten hun recensie-cd’s vergezellen van een standaard biografie en een fotootje, wordt de cd Banks of the River begeleid door een handgeschreven brief. Sfeervol en retro, net als het album zelf. Bij het opzetten van de CD waan je je even in het New Orleans van, pak ‘em beet, vijftig jaar geleden. De stem van Van de Ven houdt het midden tussen Tom Waits, Herman Brood en (in het nummer Rainy Day) Paolo Conte. Het geeft een heel karakteristieke kleur aan de muziek. Van de Ven mag wel wat meer op zijn uitspraak van zijn Engels letten, want na een nummer of vijf ga je je wel een beetje ergeren aan zijn tongval. Het is een kleinigheid, want verder is Banks of the River een heel plezierige CD (alweer de tiende van de zanger-pianist-gitarist). De muziek klinkt helder en begeleidt Van de Ven’s stem perfect. Een ideale CD voor een avondje whisky drinken met een aantal vrienden, of op een zonnige dag met een wijntje met de vrouw in de tuin. (Paul Gersen)

P E R S B E R I C H T

CD-Presentatie Clemens van de Ven: “Banks of the River“.

Donderdag 8 nov. 2007 - DOORNROOSJE, Nijmegen (Grote Zaal)
Zaal open: 20.00 - Aanvang: 20.30
Entree: 10 euro - Voorverkoop: 8 euro


Onlangs verscheen “Banks of the River”, de nieuwe CD van zanger/pianist Clemens van de Ven, uit Nijmegen. Dit nieuwe album klinkt als een uiterst gevarieerd muzikaal reisverslag. Het is een zeer persoonlijke CD geworden, die een perfecte weerspiegeling geeft van de vele facetten van Clemens’talent, met zijn virtuoos pianospel en karakteristieke rauwe vocalen. De wortels liggen nog steeds in de R&B uit New Orleans, maar er zijn ook uitstapjes naar de jazz à la Django Reinhardt en ook de akoestische ballads komen aan bod. Voor deze CD-presentatie laat Clemens zich niet alleen begeleiden door zijn vaste groep VandeVen, maar hij ontvangt ook gasten, die op de CD hebben meegespeeld , zoals Sjoerd van Bommel (drs/perc), Rob Roemers (gtr) en Gerald van Beuningen (bas).


Doornroosje, als oudste poptempel van Nijmegen, leent zich uitstekend voor zo’n ouderwets rauw en energiek concert!

JOIN THE PARTY!

OCTOBER 2007

The New CD is ready!

Clemens has just finished and released his new CD “ Banks of the River”. He has also secured a distribution deal with E-SOUND in Holland. An excerpt from the promo-flyer: -This new CD “ Banks of the River”, paints a perfect picture of the many musical tastes and talents of Clemens van de Ven. It’s a highly personal document full of life and love, incorporating the impressions of his extended travels around the world. Sometimes rough, sometimes sweet, sometimes raw, sometimes tender, but always full of dedication and intensely personal. His powerful pianoplaying is displayed in the rootsy New Orleans-style songs, that he recorded with his own band VANDEVEN. But this CD also shows another side of Clemens, more introvert and acoustic.Various guest musicians add a different flavour to his original compositions and create a perfect platform for his character istic, raw vocals. The album was produced by his trusted friend, drummer Sjoerd van Bommel.

You can buy the new CD from Clemens personally at one of our live-concerts.
You can also order it on the internet at: www.cdexpress.com

You Tube

-You can find us on YouTube with a video of “Take the money and run”: www.youtube.com/clemensvandeven

My Space

-On MySpace you can can listen to 4 songs by VandeVen: www.myspace.com/clemensvandeven

Harry’s site

-Our guitarplayer Harry Hardholt just finished his own website. Lot’s of mp3’s to listen to at: www.harryhardholt.nl